ŠTVRTOK 11.4.2019 PO 10:00
Hosť: Ing. Želmíra Komorechová (majiteľka spoločnosti Kompava)
Téma: Laktózová intolerancia a proteínové nápoje
Okruhy otázok:
1. Čo je laktózová intolerancia, ako u ľudí vzniká a ako je rozšírená u ľudí? (vysvetlenie čo je laktózová intolerancia, koľko ľudí ňou trpí, ako vzniká )
2. Ako sa prejavuje táto intolerancia? (základné znaky laktózovej intolerancie, ako ju vieme diagnostikovať sami, ako u lekára)
3. Ktoré potraviny obsahujú laktózu, ako veľa, čo môžu a čo nemôžu ľudia s laktózovou intoleranciou? (potraviny s laktózou, kde všade sa nachádza, proteínové nápoje, ktoré konzumujú športovci a nemôžu laktózu)
4. Aké proteíny môžu športovci užívať keď majú intoleranciu na laktózu? (množstvo laktózy v proteínových nápojoch, doplnkoch výživy…)
5. Čo si treba všímať na etiketách potravín a výživových doplnkoch ak trpím laktózovou intoleranciou? (ako čítať etiketu, zloženie, piktogramy na etiketách)
Viac sa dozviete v našej audio nahrávke.